Uzņēmuma reģistrs reģistrē partiju REPUBLIKA

Šodien, 17.septembrī, Uzņēmumu reģistrā reģistrēta ekonomista Vjačeslava Dombrovska un bijušā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena veidotā partija “Republika”. Reģistrācija ir secīgs solis pēc 28.augustā notikušā partijas dibināšanas kongresa, kurā piedalījās 263 dalībnieku, no kuriem saņemta notariāli apstiprināta piekrišana partijas dibināšanai.

“Republika” ir pragmatiska, profesionāla centriskā partija, kuras pamatmērķis ir vienot Latvijas sabiedrību kopīgas valsts un ekonomikas attīstības vīzijas īstenošanai. Partijai ir divi līdzpriekšsēdētāji – ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Partijas valdē vēl ievēlēti pieci valdes locekļi – zvērināts advokāts Aleksandrs Kazačkovs, starptautiskais ekonomikas attīstības un valsts pārvaldes eksperts Aleksandrs Antonovs, AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” valdes loceklis Jevgēnijs Koršenkovs, Saeimas deputāti Kaspars Ģirģens un Ēriks Pucens.

Vj. Dombrovskis uzsver: “Jau pašlaik redzam, ka mūsu redzējums par Latvijas ekonomikas izaugsmi un uzņēmējspēju stiprināšanu ir atradis dzirdīgas ausis un katru nedēļu pieaug to cilvēku skaits, kas vēlas partiju “Republika” atbalstīt un stāties mūsu politiskās organizācijas rindās. Paralēli šim procesam norit aktīvs darbs, lai izstrādātu reāli ieviešamus sabiedriski nozīmīgus nozaru attīstības projektus. Jau tuvākajā laikā piedāvāsim pensiju sistēmas izmaiņu piedāvājumu, jo viens no “Republikas” sociālajiem mērķiem ir nodrošināt sistēmu, kurā neviens Latvijas pensionārs nesaņems pensiju, kas zemāku par 400 eiro mēnesī.”

S.Ģirģens norāda: ““Republika” ar savu piedāvājumu un redzējumu Latvijas izaugsmei būs izaicinājums esošajai politiskajai varai, kas ar savu pieeju un strausa politiku dzīvo vakardienā. Mūsu iedzīvotājiem ir nepieciešams spēcīgs politisks spēks, kura prioritātes ir nacionālas intereses, ekonomika un drošība. Mēs nešķirosim iedzīvotājus priviliģētajos un “citos”. Mūsu redzējums nebalstās uz aizņemšanos no Eiropas Savienības. Mums būs piedāvājums, lai ikviena sabiedrības grupa izjustu pārmaiņas, neatkarīgi vai tas ir taksists, skolotājs, iekšlietu darbinieks vai mazais uzņēmējs un lauksaimnieks.”

Partijas Domes priekšsēdētāja ir Saeimas deputāte, bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece, Evija Papule. Domē darbosies arī rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze, bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss un datu aizsardzības eksperte, bijusī Datu valsts inspekcijas vadītāja Signe Plūmiņa.